ERHVERVSUDDANNELSER

En erhvervsuddannelse er ikke bare en vej til et job. De er en vej til at gøre en konkret forskel. Med T.E.G. Solution oplever du, hvordan disse uddannelser direkte bidrager til løsninger på klimaudfordringer og tilbyder karriereveje, der former fremtiden. 

Uanset om du vil bygge, reparere, kokkerere eller hjælpe andre, spiller du en rolle i den grønne omstilling.

Her på siden kan du gå på opdagelse i alle dine muligheder og få et overblik over erhvervsuddannelserne, som der faktisk findes 101 af.

Overvejer du en erhvervsuddannelse?

Hovedområder

Forskellige uddannelser

%

Er i job to år efter uddannelsen

%

Videreuddanner sig

De 4 hovedområder

Fødevarer, jordbrug og oplevelser

Kontor, handel og forretningsservice

Omsorg, sundhed og pædagogik

Teknologi, byggeri og transport

Fødevarer, jordbrug og oplevelser

Her finder du erhvervsuddannelser, der lærer dig at producere fødevarer eller lave mad. Det kan fx være som bager, kok eller slagter, men også som fx landmand eller gartner.

Hvis du vil arbejde med dyrehold eller planter eller med miljø og naturpleje i skove og parker, kan du også finde erhvervsuddannelser her.

Uddannelserne fører til forskellige job. Det kan være i industrien inden for fødevarefremstilling, i forskellige køkkener og i restaurationsbranchen. Det kan også være i landbruget, i gartnerier og inden for skovbrug. Endelig fører nogle af uddannelserne til arbejde i klinikker, frisørsaloner eller træningscentre.

Kontor, handel og forretningsservice

Her finder du erhvervsuddannelser, der lærer dig om økonomi, salg, administration, kundeservice, kommunikation og planlægning.

På kontoruddannelsen lærer du bl.a. om administration, regnskab og kommunikationsopgaver på dansk eller evt. fremmedsprog. På detailhandelsuddannelsen lærer du om arbejdsopgaverne i en butik. Du får kendskab til en branche og de varer, butikken sælger.

Er du handelsuddannet, er det handlen mellem virksomheder, du beskæftiger dig med. Du lærer at forhandle priser og aftaler og at stå for indkøb og logistik. På finansuddannelsen lærer du om opgaverne i en bank eller et forsikringsselskab, herunder at vejlede kunder.

Omsorg, sundhed og pædagogik

Her finder du erhvervsuddannelser, der uddanner dig i at tage dig af andre mennesker, både børn, unge og ældre. Du kan vælge en uddannelse med fokus på pædagogik eller en uddannelse med fokus på sygepleje og sundhedsfremme.

Du kan også finde erhvervsuddannelser for dig, der vil arbejde professionelt med velvære og livskvalitet for mennesker, fx pleje af krop, hår og hud.

Eksempler på uddannelser her er frisør, tandklinikassistent, hospitalsteknisk assistent, kosmetiker og social- og sundhedshjælper.

Teknologi, byggeri og transport

Her finder du en lang række erhvervsuddannelser, som lærer dig forskellige typer håndværk, teknikker og teknologier. De bruges i byggeri og industri samt i blandt andet biler, maskiner, bygninger og computere.

Nogle erhvervsuddannelser lærer dig at reparere motorer, og andre lærer dig om tekniske installationer, it-systemer og telekommunikation, som vi bruger både i industrien og i private hjem.

Du finder også erhvervsuddannelser, der handler om at producere medier, dvs. at lave kommunikation på web, it, film, trykte medier og tv.

Erhvervsuddannelser, der handler om transport af passagerer eller gods, finder du også her.

En positiv holdning til uddannelse

Vores spil er mere end bare underholdning; de er nøje udviklet med pædagogiske formål. Gennem interaktive udfordringer og sjove aktiviteter arbejder vi på at styrke dine børns færdigheder inden for forskellige emner. Vi tror på, at læring kan være både sjovt og effektivt, og vores spil er skabt til at inspirere nysgerrighed og fremme en positiv holdning til uddannelse.

T.E.G. Solution giver en unik indsigt i, hvordan disse uddannelser ikke kun fører til job og indkomst, men også spiller en afgørende rolle i den grønne omstilling.

Du står over for valg, der vil forme din fremtid. Gennem T.E.G. Solution vil du måske opdage, hvordan dine interesser og talenter kan omsættes til konkrete bidrag til balancen på vores planet.

Teknologi, kreativitet og grøn omstilling

Når dit barn spiller vores spil, deltager de ikke blot i en virtuel verden; de engagerer sig også i en læringsrejse, der styrker deres kognitive evner, problemløsningsfærdigheder og kreativitet. Vores mål er at skabe en bro mellem teknologi og uddannelse, så dit barn kan drage fordel af den digitale tidsalder på en meningsfuld måde.

Supplement til undervisningen

Efterhånden som de unge dykker ned i spillet, vil de ikke kun opleve en forståelse for uddannelsesvalg og den grønne omstilling, men de vil også udvikle vigtige livsfærdigheder såsom samarbejde og at holde overblikket. Vores spil er designet til at supplere den traditionelle undervisning og tilbyde en ekstra dimension af læring, der er tilpasset den moderne verden.

Vi mener, at en moderne uddannelse også bør omfatte vigtige emner som bæredygtighed og miljøansvar. Derfor har vi indarbejdet konceptet om de 9 Planetary Boundaries i vores spil.